Werkgroep Morkhoven: Open Brief aan de heer Slootmans, FOD Justitie

doofpot.jpg

FOD Justitie
Directoraat-generaal Diensten van de Voorzitter
Operationele Directie
Dienst Geschillen en Juridische Adviezen
t.a.v. de heer Geert SLOOTMANS, Attaché
Waterloolaan 115, 1000 Brussel

Geachte Heer Slootmans,

Betreft: doodsbedreigingen, aanslag – Justitie Turnhout treedt niet op

Wij hebben uw schrijven van 13.2.2013 als antwoord op ons schrijven van 7.1.2013 aangaande de bedreigingen tegenover de dochter en kleindochter van de heer Marcel Vervloesem van onze vereniging, goed ontvangen.

Ik vraag mij alleen af waarom dit antwoord zolang op zich liet wachten gezien de doodsbedreigingen tot op vandaag zijn blijven duren en vermits ik justitieminister Turtelboom en haar collega’s Joelle Milquet (Binnenlandse Zaken) + Vanackere (Ambtenarenzaken), daarover wekenlang ben blijven informeren.

De ministers worden dus al wekenlang geinformeerd zonder dat zij het zelfs de moeite vonden om ons schrijven te beäntwoorden.

Zij waren nochthans zeer goed op de hoogte van de ernst van de zaak. Zij weten al wekenlang dat niet alleen het 15-jarige kleindochtertje van de heer Vervloesem maar ook haar moeder (met nog drie andere kinderen onder de 14 jaar, waarvan één autistisch) al wekenlang het slachtoffer van deze terreurdaden zijn.
Zij weten ook dat er een aanslag op Marcel Vervloesem’s dochter werd gepleegd. Die aanslag was niet alleen het gevolg van het feit dat de rechters van Tunnhout nalieten om op te treden maar was ook het gevolg van het feit dat zijzelf terzake in gebreke bleven.
Ook Geert Vervaeke, Voorzitter van de Hoge Raad van de Justitie, die van Minister Turtelboom de opdracht kreeg om de ‘deontologie van de magistratuur te herbekijken’, reageerde niet op onze klachten.

Het uitblijven van enige reactie vanwege de Justitie en de politieke verantwoordelijken in deze zaak terwijl er een minderjarige en een moeder van drie kleine kinderen het slachtoffer werden van terreur, is dan ook alles-behalve-normaal te noemen.

Dat was ook niet het geval voor de wekenlange versleuteling van al onze skynetblogs die met deze doodsbedreigingen gepaard ging alsof het de bedoeling was om tevens te voorkomen dat we de nodige ruchtbaarheid aan deze zaak zouden geven.

Wat zouden de betrokken magistraten en de bevoegde ministers ervan denken indien hun eigen kinderen en kleinkinderen wekenlang zouden geterroriseerd worden ?

Gezien u schrijft dat, ‘gelet op het principe van de scheiding der machten, de Minister geen bevoegdheid heeft om in aangelegenheden welke uitsluitend toebehoren aan de rechterlijke macht, tussen te komen (alhoewel zij daaraan regelmatig haar voeten veegt), mogen we dus aannemen dat de Turnhoutse procureur Jan Poels die zij tot kabinetschef benoemde, zijn invloed dus niet mag misbruiken om de stinkende potjes bij het gerecht van Turnhout verder gedekt te houden.

Zolang de doodsbedreigingen echter blijven duren en er geen onderzoek komt naar rechters die criminelen beschermen, zal het probleem echter blijven bestaan.

De Justitieminister mag zich ook niet blijven verschuilen achter het zogezegde principe van de scheiding der machten om magistraten te beschermen die de normale rechtsgang en de goede werking van de Justitie blokkeren. Zij heeft als Minister van Justitie ook een politieke verantwoordelijkheid gekregen. U moet niet doen alsof zij geen enkele bevoegdheid heeft.

In bijlage zend ik u een verslag van Mevrouw G. Vaessen dat mij vandaag werd toegestuurd. Uit dit verslag blijkt nog eens dat de doodsbedreigingen dus gewoon verder gaan.

Mag ik u er ook aan doen herinneren dat ik, begin vorig jaar al, Minister Turtelboom van doodsbedreigingen tegenover Marcel Vervloesem’s kleindochtertje reeds schriftelijk op de hoogte bracht zonder dat ik een antwoord ontving ?
De Minister wist dus begin vorig jaar al van de doodsbedreigingen, waarvoor toen ook reeds klacht werd ingediend bij de politie van Herentals, af.  Zij wist toen reeds dat de Justitie te Turnhout naliet om op te treden en dat er geen onderzoek werd gevoerd.

Ik heb de indruk dat D., de minderjarige crimineel die de doodsbedreigingen nu al twee jaar lang uit, door de bepaalde Turnhoutse rechters beschermd wordt.
D. beschuldigde Marcel Vervloesem van onze vereniging, vorig jaar immers van sexueel misbruik alhoewel daarvoor geen enkel bewijs gevonden werd en zijn beschuldigingen door talrijke getuigen werd tegengesproken.  Door, zoals zij in het verleden hebben gedaan, de feiten te negeren, konden de rechters van de Raadkamer te Turnhout (Van der Flaas, Janssens) Marcel Vervloesem opnieuw voor zes maanden als zogezegde ‘recidivist’ achter de tralies steken.  De voornoemde rechters pleegden dus bedrog. Ik heb Minister Turtelboom daar vorig jaar al, schriftelijk over geinformeerd en lichtte de Minister ook in over het feit dat de genoemde rechters het psychologisch rapport over D. waartoe zij opdracht hadden gegeven, misbruikten om het aanhoudingsbevel ten opzichte van Marcel Vervloesem te verlengen. Op die manier bleef Marcel Vervloesem gedurende zes maanden opgesloten in de gevangenis van Turnhout.

Ik vind niet dat een minister van justitie dergelijke zaken mee moet dichtdekken maar er eerder voor moet zorgen dat dergelijke zaken onderzocht worden.
Van een Minister van Justitie die voortdurend pleit voor ‘een magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid’, zou men dat toch kunnen verwachten, dacht ik.Indien zij haar ambt serieus neemt, moet Minister Turtelboom de Hoge Raad voor de Justitie de opdracht geven om te onderzoeken of de voornoemde rechters zich inderdaad schuldig maken aan onaanvaardbare praktijken.

Het probleem is echter dat rechters in België nooit gesanctioneerd worden en dat de Hoge Raad voor de Justitie enkel een adviserende functie heeft.In de hoop dat er onmiddellijk een einde wordt gesteld aan de reeds twee maanden durende doodsbedreigingen waarvan u de processen-verbalen en de schriftelijke bewijzen kan weervinden op het parket te Turnhout (indien zij niet verdwenen zijn), en in afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis
Voorzitter Werkgroep Morkhoven

PS. In bijlage vindt u ook nog een aantal nuttige links aangaande het regeringsbeleid betreffende de zogezegde ‘Veiligheid van de Burger’.

Kopie: Premier Elio Di Rupo

————————————

“Veiligheid absolute prioriteit voor regering”

Veel geld: politiebescherming 

Geen geld: crepeer!

Brussel, 6 februari 2013

Reeds gedurende twee maanden wordt een 15-jarig meisje dag en nacht
geterroriseerd met sms-berichtjes, e-mails en dergelijke. Ze wordt met
de dood bedreigd: “heej bitch deze nacht en morge ga het ergste worde
ik meen het ik heb mijn slaap ingehaald” werd haar vandaag 6 februari
2013 nog per mail toegestuurd. Gisteren kreeg ze dit toegestuurd per
mail: “hey jo bitch! ik maak u af!! en wacht ma leuk spelletj kapot
gade me men mes van benede naar bove en dan u keel oversnijde”.Ook eerder werd het 15-jarig meisje voortdurend met de dood bedreigd,
haar moeder werd reeds bijna van de baan gereden en bij nacht werd er
vlak bij de woning een schot gelost. De dader, die gekend is bij het
gerecht ondertussen, dreigt er eveneens mee de woning in brand te
steken. Van de week ging het meisje in het berghok iets halen en
plakte de dader met zijn gezicht tegen het raam. Het meisje gilde het
uit en ging voor de zoveelste keer door haar benen; er moest een arts
bij komen. Ze kan al maanden niet naar school vanwege de aanslepende
situatie waartegen blijkbaar niets ondernomen wordt. Er werd al
politiebescherming gevraagd maar dat is blijkbaar onnodig?!Anderzijds moeten we via de media vernemen dat hetzelfde Turnhouts
gerecht lui, die in Holland een man halfdood schoppen,
politiebescherming schenkt! Net zoals de gast, en zijn kompanen, die
al maanden een 15-jarig meisje terroriseren, lopen die daders ook nog
steeds op vrije voeten! Of hoe de Turnhoutse justitie daders beschermt
in plaats van slachtoffers.Zelfs de politie begrijpt niet dat deze zaak met het meisje zo blijft
aanslepen. Er werd telkens klacht ingediend en het dossier wordt maar
dikker en dikker. De terroristen, die zich rappers wanen, lachen de
politie gewoon uit -> GSD – Fuck de politie
http://youtu.be/zIach647UfY Op hun officiële YouTube kanaal kan men
zien hoe maf die kerels zijn:
http://www.youtube.com/user/GSDMuziek/videos?view=0

Maar familie en vrienden hebben nu een burgerwacht opgericht om het
gezin van het 15-jarig meisje te beschermen zodat zij terug wat rust
krijgen. De politie doet blijkbaar toch niets om mensen te beschermen
dus moet de burger het zelf doen! De advocaat van het meisje heeft
klacht met burgerlijke partij neergelegd bij een onderzoeksrechter in
Turnhout. Ze hebben ook besloten het ganse dossier over te maken aan
het departement van Justitie gezien anders de zaak blijkbaar niet
opgelost raakt. Er wordt eveneens een persconferentie gepland en de
aanwezige media zal ook het dossier overhandigd worden. Wie zal er
trouwens verantwoordelijkheid opnemen wanneer het meisje, of iemand
anders, een dezer werkelijk wat overkomt? Pesten wordt vervolgd maar
terroriseren, wat een 15-jarig meisje tot zelfmoord kan drijven,
niet?!

Voor verdere informatie kan men de familie bereiken op:
0032 14 723548
0032 496 404185

Godelieve Vaesen

=====
Premier Di Rupo: “Veiligheid absolute prioriteit voor regering”
‘Minister Turtelboom staat achter Dams’:
‘Turtelboom antwoordt Desmet’:
‘Turtelboom wil deontologische code voor magistraten’:
‘Algemene beleidsnota Binnenlandse Zaken/Politie: De veiligheid van de burgers versterken’:

About kruitvat

I am working for the Belgian human rights association 'Werkgroep Morkhoven' which revealed the Zandvoort childporn case (88.539 victims). The case was covered up by the authorities. During the past years I have been really shocked by the way the rich countries of the western empire want to rule the world. One of my blogs: «Latest News Syria» (WordPress)/ Je travaille pour le 'Werkgroep Morkhoven', un groupe d'action qui a révélé le réseau pornographique d'enfants 'Zandvoort' (88.539 victims). Cette affaire a été couverte par les autorités. Au cours des dernières années, j'ai été vraiment choqué par la façon dont l'Occident et les pays riches veulent gouverner le monde. Un de mes blogs: «Latest News Syria» (WordPress)/ Ik werk voor de Werkgroep Morkhoven die destijds de kinderpornozaak Zandvoort onthulde (88.539 slachtoffers). Deze zaak werd door de overheid op een misdadige manier toegedekt. Gedurende de voorbije jaren was ik werkelijke geschokt door de manier waarop het rijke westen de wereld wil overheersen. Bezoek onze blog «Latest News Syria» (WordPress) ------- Photo: victims of the NATO-bombings on the Chinese embassy in Yougoslavia
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment